Vald ühtlustab ringijuhtide tasud

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Euro.
Euro. Foto: unsplash.com/Tom Barrett

Saaremaa vallavalitsus kinnitas eile kultuuriasutuste ringijuhtide tasustamise uue korra, mis viib valla eri piirkondade erinevad praktikad tuleva aasta algusest ühtsetele alustele.

Juhendajate töötasud on väga ebaühtlased, jäädes vahemikku 3,35–9 eurot tund. Valla kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär ütles, et uus kord puudutab sadakonda juhendajat, kes tegutsevad valla 17 rahvamaja ja kultuuriasutuse juures. Ta lisas, et seda, millise kategooria järgi üht või teist juhendajat edaspidi tasustama hakatakse, otsustavad rahvamajade juhatajad ja juhendajate “kvalifikatsioonikomisjone” pole plaanis luua.

1. jaanuarist 2020 kehtima hakkava uue korra järgi saavad  I kategooria juhendajad 7–9 eurot, II kategooria juhendajad 5–7 eurot ja III kategooria juhendajad 3,21–5 eurot tunnis.

Kategooriate määramise aluseks võetakse juhendaja erialane haridus ja kutsekvalifikatsioon, läbitud kursused ja täiendkoolitused; juhendaja initsiatiiv kohaliku ja maakondliku kultuurielu edendamisel (osalemine ning organisatoorne panus kohalike ja maakondlike ürituste korraldamisel); juhendatava rahvakultuurikollektiivi osalemine üleriigilistel ja maakondlikel laulu- ja tantsupidudel; juhendatava kollektiivi järjepidev ja jätkusuutlik tegevus; juhendatava kollektiivi osalemine ja saavutused üleriigilistel, maakondlikel ülevaatustel ning rahvusvahelistel konkurssidel ja festivalidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles