JUHTKIRI: Samm sammu haaval

Saarte Hääl
Copy
Arsti vastuvõtt. Foto on illustratiivne.
Arsti vastuvõtt. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

Kauaoodatud võimalus, et Saare maakonnas elavad vähipatsiendid ei peaks enam pealinna onkoloogi konsultatsioonile sõitma, on juba kahe nädala pärast reaalsus. Kuressaare haiglas hakkab patsiente vastu võtma kolm Ida-Tallinna keskhaigla onkoloogi.

Ka pealinna tohtrite arvates on oluline see, et siin, pealinnast mitme sõidutunni kaugusel mere taga elavad patsiendid saaksid abi kohapeal, oma kodusaarel. On ju sõit Tallinna ja sealt tagasi koju niigi väsitav, saati siis inimesele, kes tervisehädaga kimpus või koguni raskelt haige.

Haigla jaoks on järgmine suurem samm pakkuda Saaremaa elanikele ka keemiaravi. Mis pealinna arstide hinnangul on Kuressaare haiglas täiesti teostatav. Muidugi vajab see eeltööd ja sugugi mitte väikest. Tarvis on ju ravimite lahustuskeskust, päevaravipalateid, samuti personali, kes on pädev vähihaigetega tegelema.

Kuressaare haigla esindajad ja ITK tohtrid loodavad, et kõik onkoloogiapatsientidele vajalikud ja nõuetekohased tingimused on loodud juba selleks sügiseks. Peame pöialt. Saarlaste tervise ja heaolu nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles