Volikogu oli lasteaia kohatasu kaotamise vastu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
HEAD ISU: 283 inimese allkirjaga soovitakse kaotada Saaremaal lasteaia kohatasu ja hüvitada kõikidele lastele toiduraha võrdselt ühe euro ulatuses.
HEAD ISU: 283 inimese allkirjaga soovitakse kaotada Saaremaal lasteaia kohatasu ja hüvitada kõikidele lastele toiduraha võrdselt ühe euro ulatuses. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Esimene rahvaalgatuse korras Saaremaa volikogusse jõudnud eelnõu, mis puudutas lasteaia kohatasu kaotamist, rahvasaadikutelt eile toetust ei leidnud.

Endine maavanem Toomas Kasemaa kogus 283 inimese allkirjad ning soovis juba sellel aastal kaotada Saaremaal lasteaia kohatasu ja hüvitada kõikidele lastele toiduraha võrdselt ühe euro ulatuses. Kasemaa arvestuste järgi oleks valla kulud kõigile tasuta alushariduse tagamiseks 460 000 eurot aastas. Tänavu olnuks kulu vallaeelarvele 244 676 eurot.

Eelnõu ei saanud volikogus eile ühtki poolthäält, 16 saadikut oli vastu ja 10 jäi erapooletuks. Kasemaa ütles Saarte Häälele kommentaariks, et toetust kahjuks ei tulnud, olgugi et valla praegune võimukoalitsioon – Keskerakond, sotsid ja Reform – riigikogu valimistel selle lubadusena välja käisid. Ta lisas, et erapooletud olid ilmselt need, kes oma erakonna seisukohaga ei nõustunud.

Kasemaa sõnul ei ole ta püssi põõsasse visanud, vaid jätkab tööd, et kohatasu siiski kaotada. Selle katteks vajalik ligi pool miljonit eurot on tema hinnangul Saaremaa vallale täiesti jõukohane. “Kui tulevad järgmised eelarve suurendamise ettepanekud, siis olen ma kindlasti jälle platsis ja teen ettepaneku vastavalt sellele mandaadile, mille 283 inimest mulle andsid,” lausus ta.

Kasemaa hinnangul ei ole eelnõu mahahääletamine rahvaalgatust n-ö nullinud. “Eelnõu küll ei teostunud, aga soov jäi alles ja inimesed ju tahavad seda,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles