AJA LUGU ⟩ Fotograafi leib oli pulmad ja matused

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
SAARE NOORED: Teeninduskombinaadi noored fotograafid (vasakult) praktikant Aune Altmets, Tõnu Otstavel, Kalvi Mets ja Tõnu Vessik enam kui 30 aastat tagasi.
SAARE NOORED: Teeninduskombinaadi noored fotograafid (vasakult) praktikant Aune Altmets, Tõnu Otstavel, Kalvi Mets ja Tõnu Vessik enam kui 30 aastat tagasi. Foto: Erakogu

Öeldakse, et tänapäeval on igaüks fotograaf. Taskus mobiiltelefon, millega klõpsitakse pilte kõigest ja kõikjal. Hea, kui keegi neid hiljem üldse vaatab. Elu on kiire, pilte tuhandeid ja üha uued tulevad peale.

Veel mõnikümmend aastat tagasi jäädvustasid tähtsündmusi – pulmad, juubelisünnipäevad, koolide lõpetamised, matused, suvepäevad jne – teeninduskombinaadi Saare fotograafid. Ateljees tehti portreefotosid kas siis dokumendi peale kleepimiseks, mälestuseks endale või sõbrale-armsamale.

“Töö kvaliteedile pöörati suurt tähelepanu. Kogenud, vana kooli fotograafide piltidega olid kõik rahul,” meenutab suure teeninduskombinaadi elukondliku teeninduse tsehhi juhatanud Halja Kivi. Tema korraldas juuksurite, kingseppade, kellasseppade, kunstnike, laenutusüksuse  ja fotograafide tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles