JUHTKIRI: Ajale jalgu jäänud liiklus

Saarte Hääl
Copy
Ülekäigurada.
Ülekäigurada. Foto: pxhere.com

Kuressaare linna liikluspilt tahab tõsist ülevaatamist, kuna aina suurenev autodevool nõuab rangemat suunamist. Eriti keeruline on olukord haridusasutuste juures, mis ikka ja jälle hoolekogude tasandil jutuks tuleb.

Viimati tõstatas teema Rohu lasteaia hoolekogu, kes soovib lasteaia-esisele tänavale künnist. Suure tõenäosusega nad selle ka saavad. Mõni aeg tagasi muudeti ühesuunaliseks liiklus Saaremaa ühisgümnaasiumi ees. Hoolekogu liikmete palvel ja survel paigaldati ka suured lisatahvlid, mis meenutavad autojuhtidele vöötrajal peatumise keeldu. SÜG-i hoolekogu liikmed võivad rääkida imelugusid bussijuhist, kes oma võsukest kooli tuues peatas bussi vöötrajal, või tuntud kohalikust ärimehest, kes oma uhke autoga kooli ees vöötrajal tagasipöörde tegi. Samasuguseid lugusid võivad kindlasti rääkida ka Rohu lasteaia, Kuressaare gümnaasiumi või Vanalinna kooli lapsevanemad.

Kuressaare linn vajab hädasti plaanitavat liiklusauditit ja seda, et selle tulemused ka reaalselt ellu viidaks. Inimeste võimalikud protestid, et nende harjumuspärased marsruudid seeläbi muutuda võivad, peavad seekord tähelepanuta jääma. Ohutus on olulisem, kui kellegi mugavus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles