JUHTKIRI: Väike maja Sõrvemaa väravas

Saarte Hääl
Copy
Sõrve Värava Maja
Sõrve Värava Maja Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Arvamus, et Saaremaal koondub kogu elu üksnes Kuressaarde, alati paika ei pea. Õnneks. Ettevõtlikke inimesi toimetab ka Kuressaarest kaugemal – teiste seas neid, kelle jaoks on oluline kogukonna hea käekäik. Ning kes selleks, et ka maal jaguks põnevaid ajaveetmise võimalusi, ei põlga vaeva pea tööle panna ja käised üles käärida, et need võimalused luua.

Täna avab Salmel ukse Sõrve Värava Maja – eeskätt kogukonnamaja, samas koht, kuhu on oodatud kõik, nii kohalikud kui ka kaugemalt tulijad. Tõepoolest, ajaveetmisvõimalusi on Salmel jagunud ka siiani – tegutseb ju Sõrve Värava Majast kiviviske kaugusel rahvamaja. Aga koht, kus kunstiga tegelda, uusi põnevaid käsitöötehnikaid õppida – selline maja kulub Sõrvemaa väravasse marjaks. Nagu ka kohvik.

Mis samuti oluline – õdusas majakeses on koha leidnud ka turismiinfopunkt, kus iga külastaja piirkonna ja selle huviväärsuste kohta teavet saab.

Mine tea – ehk otsustab mõnigi kaugemalt saabunud külaline just tänu Sõrve Värava Majas osaks saanud lahkele vastuvõtule: siia tulen ma kindlasti tagasi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles