Laulupeopaigad saavad tänusildid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
LAULUPÜHA SILT: Sõrves asuv Massinõmme saab sildi, meenutamaks 1863. aastal toimunud laulupüha.
LAULUPÜHA SILT: Sõrves asuv Massinõmme saab sildi, meenutamaks 1863. aastal toimunud laulupüha. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Homme Saaremaalt algavat laulupeotule teekonda jäävad kolmes paigas märkima ka EV100 temaatilised plaadid, mille sarnaseid on üle Eesti paigaldatud juba 2017. aastast saadik.

Saaremaal siltide paigaldamist koordineeriv Reet Viira ütles, et laulupeoga seoses lähevad sildid Kaarmale, Kärlale ja Massinõmme, mis on kõik kultuuriloolised paigad. Sildid pannakse paika siis, kui laulupeotuli vastavat paika läbib.

Siltide paigaldamisest rääkides märkis Viira, et neid on maakonda paigaldatud umbes 60. Esimese sildi sai Karala küla ja viimane pannakse 2020. aasta veebruaris, mil aktsioon Tartu rahu 100. aastapäevaga lõpeb. Reet Viira sõnul on tema soov saada selleks ajaks Saaremaale kokku 100 silti. Kuhu viimane silt tuleb, seda Viira ei avalikustanud, kuid ütles, et see saab koostöös vallaga olema märgiline paik. Oma sildi saab aga tema sõnul ka näiteks Kuressaare valmiv keskväljak.

“Meie kogukonnad on need sildid oma tegevusega vägagi ära teeninud,” kinnitas Kodukandi liikumise maakonna eestvedaja Reet Viira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles