Jaan Kask võitis BFM-i digimuusika grand prix’

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Jaan Kask võtab suure võidu puhul õnnitlusi ja diplomit vastu.
Jaan Kask võtab suure võidu puhul õnnitlusi ja diplomit vastu. Foto: www.oesel.ee, erakogu

Kuressaare gümnaasiumi õpilane Jaan Kask pälvis Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudi elektroonilise heliloomingu konkursil pärast eelnevate aastate kaht teist kohta lõpuks ka kauaoodatud grand prix´.

Jaan Kask, artistinimega JVVN, võitis teosega “FF”. “Kui arvuti taha istusin ja selle teose kirjutamisega alustasin, oli peamiseks eesmärgiks viia kokku kaks täiesti erinevat soundi, mis väga ei käi kokku, jättes samal ajal laulu juurde värskust,” iseloomustas autor oma helitööd.

Koolilehele Meie KG ütles Kask, et on tantsumuusika keskel üles kasvanud ja ei ole möödunud peaaegu päevagi, kus ta korra ei oleks kuulnud kas Tiestot või Basshunter´it. Tõsisemalt hakkas noormees ise arvutimuusika loomisega tegelema 2014, mil tutvus DJ Martin Garrixiga, kes tänaseks on tõusnud selle valdkonna esinumbriks maailmas. Kask ise on praegu teelahkmel: kas minna edasi produtsendi või artistina.

BFM-i koolinoorte digitaalse heliloomingu konkurss toimus kuuendat korda. Vanusegruppides 11–15 ja 16–19 esitatud teosed võistlevad kolmes kategoorias: A – elektrooniline tantsumuusika (selge pulsi/rütmiga), B – ambient/helimaastikud või eksperimentaalne muusika (muusikalised ja rütmilised efektid, helitekstuurid) ja C – etteantud liikuva pildi helindamine (muusika ja heliefektid). Helitööde maksimaalne pikkus on 3 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles