RAUL VINNI: Lubadustest tuleb kinni pidada

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Raul Vinni
Raul Vinni Foto: Erakogu

Usaldus omavalitsuse vastu ei saa tõusta, kui pidevalt muudetakse varem lubatut või tõlgendatakse reegleid omatahtsi. Saaremaa vallavalitsuses on viimaste kuude jooksul selline käitumine kujunenud pigem reegliks kui erandiks.

Üks näide on hiljuti tehtud otsus Marientali tee 27 asuva saali rendileandmise kohta. Aasta tagasi anti lubadus, mida nüüd külmalt eirati.

Tegelikult ei ole ju ühe saali rendileandmisega seonduv suur asi, kuid kaudselt puudutab see päris paljusid inimesi. Nii umbes paarisaja lapse vanemaid.

Teemat paremini mõistmaks peab teadma ka seda, et erinevate tantsu- ja võimlemisklubide jaoks on proovipindade ja -aegade puudus väga põletav probleem.

Eelmisel aastal oli lehtedes palju juttu sellest, et vabanenud saali osas otsustas vallavalitsus kord ühtpidi ja kord teistpidi. Lõpuks jätkati lepingut seni seal tegutsenud Semiiriga. Sealjuures lubati leheveergudel, et järgmise hooaja lõpus ehk siis 2019. aasta kevadel korraldatakse pakkumine. Paraku ei pidanud vallavalitsus oma lubadust millekski ja andis saali taas Semiirile. Ajakirjanike küsimuste peale vastati, et otsuse langetamine oli raske, häid lahendusi polevat olnud ning seega on praegune lahendus kõigi huvides parim. Kokkuvõttes ei saavat hakata laste arvelt enampakkumisega hinda tõstma. 

Vabandusi oli palju. Tunnistamist, et murdsime jah lubadust, ei tulnud. Ei räägitud sellest, miks ei kutsutud klubisid kokku ega jagatud saaliaegu ära. Semiir olla teinud lihtsalt avalduse ja nii läks. Teised soovijad avalduse esitamise võimalusest vist ei teadnudki.

Väikeses kohas on lihtne survestada. Näiteks lapsevanemana Pärli võimlemisklubiga seotud vallavanemat. Ka see klubi oleks arvatavasti olnud saalist huvitatud. Alati on võimalus öelda, et aetakse oma asja. Miks ma niimoodi arvan? Sest mullegi  (olen ka seotud lapsevanem) on saali endale saanud klubi esindajad küsimuse “Kas sul on isiklik huvi?” vormis märke peale teinud, kui olen seda asja kajastanud. Küllap tehakse tänagi.

Lõppkokkuvõttes on lubadustest kinnipidamine ja otsuste tegemine ikkagi valikute küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles