Saksa-Balti kaubanduskoda tutvub Saaremaa ettevõtjatega

Saarte Hääl
Copy
Saksa-Balti kaubanduskoja liikmed külastavad teiste hulgas ka joogitootjat Öun Drinks.
Saksa-Balti kaubanduskoja liikmed külastavad teiste hulgas ka joogitootjat Öun Drinks. Foto: facebook.com

Nädalavahetusel külastavad Saaremaa ettevõtteid Saksa-Balti kaubanduskoja liikmed eesmärgiga tutvuda saare majanduse ja ettevõtluse lipulaevadega ning nende võimaliku ekspordipotentsiaaliga Saksamaa suunal.

“Saaremaa on üks Eesti pärle, mis üheltpoolt võlub nii eestlasi kui ka meie väliskülalisi turismisihtkohana, teisalt on aga saarel mitmeid suure ekspordipotentsiaaliga tööstusettevõtteid,” kommenteeris Saksa-Balti kaubanduskoja Tallinna büroo juht Tarmo Mutso. “Tulenevalt kohalike ettevõtete profiilist on Saaremaa kaubanduskojale ja ka meie liikmetele väga atraktiivne Eesti ja Saksa majandussuhteid silmas pidades.”

Mutso sõnul on juba praegu saare majanduse lipulaevaks töötlev tööstus eesotsas metallitöötlemise ja laevaehitusega, mille kõrge lisandväärtusega toodetest enamik eksporditakse.

“Kasvab ka puidutöötlemine ning arvestades Saaremaa puhast ja võrdlemisi puutumatut loodust on huvipakkuvad ka kohalikud toiduainetööstused, sh mahetoodangu valmistajad,” märkis Mutso.

Saksa-Balti kaubanduskoja liikmed külastavad joogitootjaid Öun Drinks ja ÖselBirch, Saaremaa DeliFoodi piimatööstust, tööstusettevõtteid Saare Yahts, Sandla Puit, Merinvest, Composite+, Ionix Systems OÜ, seebitööstust GoodKaarma ja hotelli Saaremaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles