Martin Villig pääses Euroopa Innovatsiooninõukokku

Saarte Hääl
Copy
Bolti, endise nimega Taxify asutajad Markus (vasakul) ja Martin Villig esiplaanil.
Bolti, endise nimega Taxify asutajad Markus (vasakul) ja Martin Villig esiplaanil. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Euroopa Innovatsiooninõukogu nimetas ametisse töörühma uued liikmed, kes nõustavad Euroopa Komisjoni innovatsiooniküsimustes. Nende seas on ka Bolti kaasasutaja, Saaremaalt pärit Martin Villig, ja BaltCap´i kasvufondi juht Heidi Kakko.

Nõuandva kogu liikmete ülesandeks on lisaks Euroopa Komisjoni nõustamisele ka innovatsiooni nähtavuse suurendamine ja tutvustamine ühiskonnas. Liikmed määrati kaheks aastaks, nõuandva kogu töö toimub koosolekute vormis ja peamiselt Brüsselis.

Kui 20. sajandi algul oli Euroopa maailma innovatsioonivedur, siis nüüd on olukord teine, leiab Martin Villig. “Täna pole maailma TOP 10 startup´i hulgas ühtki Euroopa firmat. Innovatsiooni toetusmeetmed on Euroopas pigem keerulised ja bürokraatlikud. Niisugustele väljakutsetele lahenduste otsimisega Euroopa Innovatsiooninõukogu tegelebki,” ütles Bolti kaasasutaja Villig.

Euroopa Innovatsiooninõukogu nime kandev töörühm nõustab komisjoni Horisont Euroopa programmi raames, mille kavandatavast 100 miljardi eurosest kogueelarvest 10 miljardit plaanitakse eraldada innovatsiooninõukogu haldusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles