Abrukal peeti noorte muusikalaagrit

Tõnu Veldre
, Sõrve militaarmuuseumi konsultant
Copy
HETK KONTSERDIST: “Abruka valssi” laulavad Tanel Aeg ja Kristel Kurvits.
HETK KONTSERDIST: “Abruka valssi” laulavad Tanel Aeg ja Kristel Kurvits. Foto: Tõnu Veldre/Saarte Hääl

Juunikuu viimasel nädalalõpul kogunesid Abruka saarel iga-aastasele suvisele kokkusaamisele Saaremaa NNKÜ-NMKÜ erinevatel aegadel tegutsenud bändide liikmed.

Saarerahvale anti kontsert, matkati saarel ringi ja pandi end proovile Abruka-teemalises viktoriinis.

Laagris said kokku ühingu kolme põlvkonna noortebändide liikmed ja nende fännid, kokku paarkümmend inimest.

Kõige arvukamalt oli esindatud esimene noortebänd Live, kohal olid Tenno Lauri, Silver-Mikk Raik, Sander Heinlaid, Kristin Kurvits ja Janno Õige. Mõnelgi neist oli kaasas uus väike pere(ühingu)liige: 11-kuune Hardi ja pisut vanemad, alla kaheaastased Aleks ja Marie-Eliise.

Oma tegutsemise ajal andis ansambel Live mitmeid kontserte Saaremaal ja Hiiumaal, Tallinnas ja Rannapungerjal, Põltsamaal ja Narvas. Pikemad sõidud tehti esinemisteks Soome, Lätti ja Leetu.

Kuna Saaremaa NNKÜ-NMKÜ-l on tulemas väike tähtpäev, nimelt saab ühing sel aastal 25-aastaseks, komplekteeriti osalejatest Abruka esinemisbänd ja valiti ettekandele tulev repertuaar. Proove juhendas Kihelkonna kooli muusikaõpetaja Ursula Jakobson. Sellise improviseeritud koosseisuga anti laupäeva õhtul Innu turismitalu õuel Abruka rahvale kontsert, mis soojalt vastu võeti. Solistidena astusid üles Kristin Kurvits, Tanel Aeg ja Kihelkonna kooli õpilane Karoline Jakobson. Eeskava lõppedes kogunesid nii esinejad kui ka publik laululava ette, et teha mälestuseks üks suur ühispilt.

Kontserdi eel pidas ühingu tegevust 25 aastat juhtinud peasekretär Anu Konks avakõne ning andis Evi Räimele üle EELK aukirja pikaajalise ja pühendunud töö eest abilisena kirikuürituste korraldamisel ning vabatahtliku töö eest laste- ja noortelaagrites.

Tervitussõnu lausus ka Eesti NNKÜ-NMKÜ-de liidu peasekretär Ene Roos, sest samaaegselt noortega viibis Abrukal Tallinna NNKÜ-NMKÜ paarikümneliikmeline delegatsioon.

Laupäeva hommikul tegi majaperemees Ardi autorongiga toreda saart tutvustava ekskursiooni. Noortele jagasid oma teadmisi ühingu veteranid, loodusesõber Mati Martinson ja ajaloohuviline Tõnu Veldre Sõrve militaarmuuseumist. Üritusest olid kutsutud osa võtma ka Anseküla ja Jämaja koguduse esindajad, kellega ühing on pikka aega koostööd teinud.

“Loodame, et saarerahvas ei pannud meile pahaks, et laulmine ja pillimäng, noorte naer ja heledad kilked päeval ega hilisel õhtutunnil lõppeda ei tahtnud,” ütles laagri korraldaja Anu Konks. Jumalateenistusel laekunud korjandusraha läks seekord väikese Anseküla koguduse toetuseks, mille õpetaja Anu Konks on.

Juba paari nädala pärast kogunevad ühingu liikmed Jämajas, et tähistada liikumise 25-ndat aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles