Laste alkodiiler sattus politseiuurimise alla

Andres Sepp
Copy
Õlu
Õlu Foto: Freepik

Politsei alustas kriminaalmenetluse saarlase suhtes, kes on sel aastal alaealistele juba kolm korda alkoholi ostnud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Liivi Reinhold ütles, et kriminaalasi alustati möödunud nädala lõpus paragrahvi alusel, mis käsitleb alaealisele süstemaatiliselt alkoholi ostmist ja müümist. 

“Detailidesse on veel vara laskuda, ka teo motiivid tuleb selgeks teha uurimise käigus,” ütles Reinhold Saarte Häälele. “Sama paragrahvi järgi ei olegi viimase viie aasta jooksul Saaremaal kedagi süüdi mõistetud.”

Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar ütles, et mees ostis sellel aastal alaealistele alkoholi juba kolmandat korda. Sellise tegevuse eest võib süüdlast oodata kuni aastane vangistus.

Eelmisel nädalal alustati Saaremaal ka väärteomenetlused kolme alaealise suhtes, kes olid tarbinud alkoholi.

“Ma usun, et tegelikult teavad kõik, et alkohol on noorele organismile ja tervisele ohtlik ning võib kahjustada nooruki aju arengut. Samuti võivad purjus peaga tehtud otsused mõjutada väga negatiivselt noore tulevikku, kui need on seotud kuritegude ja õnnetustega,” rääkis politseijuht.

Antsaar lisas, et siin on kõigil täiskasvanutel suur vastutus, et kaitsta noori purjus peaga tehtavate rumaluste ja õnnetuste eest ning aidata neid ennetada.

Alaealise alkoholi tarvitamisele kallutamise eest on Saaremaal viimase kolme aasta jooksul kriminaalkorras karistatud nelja inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles