JUHTKIRI: Ilmataadi tujud

Saarte Hääl
Copy
Rahe ja vihm hävitasid marjasaagi.
Rahe ja vihm hävitasid marjasaagi. Foto: Janno Lõhmus

Ilmataat on tähtis tegelane. Oma tubaseid toimetusi tehes võid ju tema tujudele vilistada, ent kui vähegi õues viibima pead, soovid, et ilm seda soosiks. 

Öeldakse, et ei ole halba ilma, vaid valed riided. Selles arvamuses on kahtlemata tõetera sees. Küllap aga ei soovi meist keegi, kes on reisile läinud, et kohale jõudes seal vihma kallaks. Või tormaks nii, et puud murduvad ja katused lendavad. Pigem jätaks siis reisile hoopis minemata – mis sinna ikka minna, kui poole puhkusest pead nelja seina vahel kükitama. 

Kui puhkus pikalt ette planeeritud ja piletid ostetud, siis on plaanide muutmine keeruline. Need, kes teevad oma reisimõtte teoks siis, kui see pähe tuleb, saavad reisi osas sama kiiresti ka ümber mõelda. Ehk läheme mõni teine kord, kui ilmad sobivamad. 

Tänavu mais kinkis ilmataat Saaremaale suvist sooja, mis meelitas saartele rohkem rahvast kui mullu lehekuul. 

Suur osa juunistki oli tavatult soe, lausa palav. Juulis pole ilmataat aga kuigi lahke olnud, jagades napilt küll soojakraade, see-eest tuult ja vihma aga ohtrasti. Viimastel päevadel kohati kõva rahegagi saarlasi kostitanud. 

Ehk oleks tal aeg nüüd jälle lahkemat palet näidata? Rõõmustaksid nii saartele tulla soovijad kui ka kohalikud, kes on valmis külalisi vastu võtma ning neile ulualust ja toidupoolist pakkuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles