LAPSED ⟩ Kuidas laps magama föönitada ja teisi nippe

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
OMAD NIPID: Mairi Saarmanni tütar Anett Kahro (paremal) oli väiksena selline omamoodi tüdruk, et tema läks küll täitsa ise voodisse, aga seal pidi alati olema üks teatud tekikott teda ees ootamas. Kui seda polnud, Anett ei uinunud. Veelgi enam, kui tekikott parasjagu pesus juhtus olema, istus tüdruk masina ees ja ootas, millal see masinast välja võetakse. Pildil ka Anetti sõbranna Elis-Karolin Jööts.
OMAD NIPID: Mairi Saarmanni tütar Anett Kahro (paremal) oli väiksena selline omamoodi tüdruk, et tema läks küll täitsa ise voodisse, aga seal pidi alati olema üks teatud tekikott teda ees ootamas. Kui seda polnud, Anett ei uinunud. Veelgi enam, kui tekikott parasjagu pesus juhtus olema, istus tüdruk masina ees ja ootas, millal see masinast välja võetakse. Pildil ka Anetti sõbranna Elis-Karolin Jööts. Foto: Gunnar Siiner

Pea iga lapsevanem võib rääkida lugusid sellest, kuidas oma maimukest magama saada. Mida vanemaks nad saavad, seda loovam tuleb emal-isal olla. Vahel kuni pealtnäha absurdsusteni välja.

Saarte Hääle fotograaf Maanus Masing mäletab, et nende pere noormees ei saanud mingil ajal muidu magama, kui tuli föön tööle panna. See heli mõjus poisile rahustavalt ja uni tuli. “Autoga sõitmine oli muidugi tavaline asi,” meenutab Masing.

Laste autoga magama sõidutamine on tõesti vast uuemal ajal levinumaid laste uinutamise kombeid. Üks ema meenutas Saarte Häälele, et mingil hetkel lapsed enam muudmoodi lõuna ajal magama ei jäänudki ja pidev autoga sõitmine hakkas rahakoti peale. Häda ei anna häbeneda ja nii kinnitas leidlik ema autos kasutatava turvatooli tuppa rippuma. Laps sisse ja mõningase kiigutamise peale uni tuli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles