Ken Torn ja Kauri Pannas Itaalias võidukad

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Kauri Pannas (vasakul) ja Ken Torn.
Kauri Pannas (vasakul) ja Ken Torn. Foto: fiaerc.com

Ford Fiestaga kihutavad Ken Torn ja Kauri Pannas võitsid nädalavahetusel sõidetud Euroopa ralli meistrivõistluste (ERC) etapi Rally di Roma Capitale 2019, vormistades sellega ERC3 Junior klassis juba kolmanda järjestikuse võidu.

Estonian Autosport Junior Teami esindav Ken Torn sai ralli kokkuvõttes 15. koha, kuid edestas oma klassis teisele kohale jäänud tšehh Erik Caisi 24,2 ja prantslast Florian Bernardi 32,5 sekundiga.

"Kindlasti väga positiivne üllatus," ütles Ken Torn. "Me ei oleks osanud asfaldil sellist tulemust küll oodata, seepärast oleme igati rahul ja kokkuvõttes on meie jaoks kõik hästi, kuigi oli ka ärevaid momente."

Võistlus algas saarlastele väikeste viperustega, kui esimesel katsel purunes rehv. Kümnendal katsel lasi Ken Torn ühe kurvi pikaks ja kokkupõrkes seinaga läks auto tagaratas viltu alla. Tema õnneks oli see katse lõpus ja nii sai järgnenud hoolduspausi ajal Ford mehaanikute poolt kiirelt taas võistluskorda seatud.

Kuna kõik juhtus katse lõpus, siis oli saarlaste ajakaotus minimaalne ja lähim jälitaja Erik Cais vähendas saarlasega vahet vaid 1,9 sekundi võrra. "Oli ärev moment, mis siin salata," tõdes Ken Torn.

Samas tuleb saarlaste rallipaar Itaaliast koju positiivses meeleolus, sest viimased rallid on kulgenud hästi. "Selliste tulemustega peab rahul olema, aga asfaldil on meil siiski veel väga palju õppida," märkis Ken Torn, kes oma edasisi võistlusi ei osanud veel nimetada, lausudes, et esmalt tullakse koju ja siis juba vaadatakse, millised võimalused on.

Ralli üldvõidu võttis Škoda Fabia R5-l sõitev itaallane Giandomenico Basso, kes edestas Ford Fiesta R5 MK2-ga sõitvat kaasmaalast Simone Campedellit 23,3 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles