ÜLESKUTSE: Kaluri püügiluba järgmiseks aastaks

Mart Undrest
, Eesti kalurite liidu juhatuse liige
Copy
Kalapüük.
Kalapüük. Foto: unsplash.com

Järgmiseks aastaks kaluri kalapüügiloa soovijail on vaja esitada veterinaar- ja toiduametile kutselise püügi loa taotlus 1. septembrist 1. detsembrini.

Seadusepügal näeb ette, et kaluri püügiloale on õigus kanda ainult sellise kaluri nimi, kellel on rannakaluri 4. taseme kutse. Selleks, et rannakaluri kutset oleks võimalik taotleda, teevad koostööd Hiiumaa ametikool ja Eesti kalurite liit.

Kalurite liidu korraldatav tasuline kutseeksam on kavandatud sel sügisel 28. septembriks. Eksami asukoht selgub ajapikku ja on otseses seoses ametikooli pakutava täienduskoolitusega. Dokumendid eksamile pääsemiseks on vaja esitada kalurite liidule elektroonselt hiljemalt 1. augustil (täpsem teave www.kalurikutse.ee). Järgmine võimalus rannakaluri kutset taotleda tekib ilmselt 2020. aasta kevadel.

Kutseeksamiks ettevalmistavat täienduskoolitust korraldab Hiiumaa ametikool vahetult enne eksamit 26.–28. septembrini. Koolitusele saab registreerida veebilehel www.hak.edu.ee, "2019. a täienduskoolitused", lisateavet jagab täiendusõppejuht Jane Üksik (koolitused@hak.edu.ee, 56 90 7746). 

Koolitus on tasuta ja selle käigus käsitletakse kõiki rannakalurile olulisi teemasid – koos arutatakse läbi tähtsad seadusepügalad, täidetakse rannapüügipäevikut, proovitakse näpuosavust kalapüügil enimkasutatavate sõlmede sõlmimisel. Praktikult praktikule koolitus on osalejate seas väga hinnatud, selle käigus on kohapeal alati tekkinud sünergia, mille loob kogemuste vahetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles