Ruhnu saar on hädas kehva telefonileviga

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Telefon ja lapsekäed. Illustratiivne. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest
Telefon ja lapsekäed. Illustratiivne. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMEES FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Eesti maismaast kõige kaugemale jääv Ruhnu saar on hädas Elisa halva mobiili- ja internetileviga.

Ruhnu vallavanem Andre Nõu andis Saarte Häälele teada, et  Ruhnu saarel Elisa Eesti võrgus olevatel klientidel on juba ligemale 5–6 nädalat olnud mobiili- ja internetileviga probleeme. “Telefon on numbrit valides tumm umbes 20 sekundit ja siis ..., kas hakkab kutsuma või mitte!” kirjeldas vallavanem olukorda.

Nõu kogemuse kohaselt ei sõltu telefoniside probleemid helistaja asukohast. Samalaadne probleem – korra on ja siis jälle pole – valitseb ka internetileviga. Vallavanema sõnul oleks kohalikele inimestele arusaadav, kui probleem lahendataks 1–2 nädalaga, praegu aga on olukorra normaliseerumine juba ülemäära venima hakanud.

“Hetkeseisuga vahetan mina operaatorit, kuna teenusepakkujalt ei ole mingisugustki tagasisidet probleemi lahenduse eeldatava aja osas,” kinnitas vallavanem Andre Nõu.

Elisa suhtekorraldusjuht Marika Raiski ütles, et eile vallavanemale siiski vastus saadeti. Tõsi aga on, et kliendid on viimastel päevadel Ruhnu leviprobleemidele operaatori tähelepanu juhtinud. “Tegemist on kahjuks olukorraga, millele pole kiiret lahendust,” möönis Raiski.

Nimelt pole Ruhnu saarel eraldi Elisa masti, mistõttu pakub ettevõte teenust üle teise teenusepakkuja raadiolingi, millele avaldavad mõju ka erinevad loodusfaktorid.

Marika Raiski kinnitas, et Elisa võttis teema päevakorda ning tegeleb väga aktiivselt lahenduse leidmisega koos oma koostööpartneritega. “Siirad vabandused klientide ees, kui teenuse kasutamisel on esinenud muresid!”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles