Antibiootikumideta kasvatatud puhas ja hõrk linnuliha

Saarte Hääl
Copy
Foto: www.slt.ee

Meie oma Saaremaa Lihatööstus kinnitab, et märgistusega “Antibiootikumideta kasvatatud kana” toodete kanaliha pole kordagi antibiootikumidega kokku puutunud, et Kekava kanad on olnud terved kogu kasvuperioodi jooksul, mis tähendab, et neid pole olnud tarvis antibiootikumide ega teiste rohtudega ravida.

Selline tulemus saavutatakse eelkõige ennetustööga, mille osaks on nii avaramad ja mugavamad elutingimused, karmid bioohutusreeglid kui ka sajaprotsendiliselt kontrollitud kvaliteetne ja tasakaalustatud toit, mis koosneb värsketest juurviljadest ja seedimist parandavatest taimeekstraktidest.

Tootja lähtub oma tootmises rangetest hügieeni-, bioohutuse ja desinfitseerimise meetmetest, mis kehtivad nii personalile, transpordile, seadmetele, söödale kui ka sisehoolduse protsessidele. Kanad liiguvad ringi avatud kasvatusmajas, mille põrandaid katab naturaalse desinfitseerijana töötav männiokaste kiht, linnud saavad kohapeal valmistatud mitmekülgset ja tervislikku sööta ning kasvatusmajja pääsemiseks peavad kõik töötajad esmalt käima duši all, kandma spetsiaalseid riideid ja järgima karme bioohutuse reegleid. 

Antibiootikumidevabad tooted aitavad võidelda antibakteriaalse resistentsuse probleemiga, mis ohustab nii inimeste kui ka loomade tervist. Maailma Tervishoiuorganisatsiooni andmetel sureb antibiootikumide resistentsuse tagajärjel igal aastal vähemalt 25 000 inimest ainuüksi Euroopa Liidus ning terves maailmas ligi 700 000 inimest. Resistentsuse suurenemisel hakkavad arvud aastate jooksul drastiliselt kasvama ning paraku soosib seda ka üldine kõrge antibiootikumide tarbimise tase põllumajandussektoris.

Euroopa Liit keelab rangelt antibiootikumide kasutamise loomade ja lindude kasvatamisel, kuid haigusi tuleb vajadusel ravida siiski antibiootikumidega ning liha võib müüa alles siis, kui antibiootikumide jäägid on langenud alla EL-i normidega kehtestatud taset. Märgistusega “Antibiootikumideta kasvatatud kana” Saaremaa Lihatööstuse kanalihatooteid leiab Eestis Coopi poodidest.

Refereeritud artiklist: https://www.pollumajandus.ee/uudised/2018/07/04/lati-kanakarja-kambakas-eesti-tootjatele-antibiootikumivaba-kana-joudis-eesti-turule?template=printart.

Foto: slt

RETSEPT

•  8 broilerikintsu
•  3 sidruni mahl ja koor
•  2 tl oreganot
•  2 peenestatud küüslauguküünt
•  50 ml oliiviõli
•  soola ja musta pipart

Sega kokku marinaadi koostisosad. Vala marinaad 2-liitrisesse kilekotti. Lisa kintsulihatükid ja sulge kott. Marineeri kintsuliha vähemalt 30 minutit – veel parem oleks pool päeva. Enne grillimist kuivata liigne marinaad ja grilli, kuni nahk on mõnusalt krõbe. Naudi koos värske tomati-kurgisalatiga.

Jätku soovib Siret Läets, 
Saaremaa Lihatööstus OÜ turundusjuht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles