Ilmar Raagi uuel mängufilmil rahastus olemas

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KOGUPEREFILM: “Erik Kivisüda” on seiklus, kus pannakse proovile tõeline sõprus.
KOGUPEREFILM: “Erik Kivisüda” on seiklus, kus pannakse proovile tõeline sõprus. Foto: Amrion

Film Fund Luxembourg teatas teisipäeval, et rahastab 20 uue filmiprojekti hulgas 1,1 miljoni euroga ka Ilmar Raagi uut fantaasiafilmi “Erik Kivisüda”.

“Ega ta palju muud ei tähenda, et filmi jaoks vajalik raha on nüüd koos. Edasi on vaid logistiline sobitamine,” lausus Ilmar Raag Saarte Häälele. Ta lisas, et filmi lõplikku eelarvet on täna keeruline ütelda, sest komakohtade üle toimuvad jätkuvad läbirääkimised teiste koostööpartneritega Soomest, Lätist ja Leedust, kes on juba raha andnud. “Euroopa filmide mõttes on ta ikka mikroeelarve, aga Eesti keskmisest on ta kallim,” tõdes lavastaja.

“Erik Kivisüdame” võtted ei ole veel alanud. “Oleme kogu aeg tegelenud ettevalmistamisega. Filmitegija igapäevaelu,” ütles Raag. Tema sõnul algavad selle aasta sügisel stuudiovõtted Luksemburgis ja Leedus. Tuleval kevadel jätkub töö Eestis ja võib-olla ka mujal.

Erik Kivisüdame peategelane on 10-aastane Erik, kellel on kivist süda ja sellepärast ta ei tahagi endale sõpru. Ta võiks elu lõpuni oma toas passida ja arvutimänge mängida, aga ühel päeval otsustavad vanemad uude majja kolida. Seal kohtub ta 10-aastase Mariaga, kes lubab sissetungija elu põrguks teha. Saatuse tahtel satuvad nad koos ohtlikule ja fantastilisele seiklusele, kus mõlemal tuleb otsustada, millist hinda tõeline sõprus väärt on.

Film valmib Eesti firma Amrion, Luksemburgi ettevõtte Paul Thiltges Distributions ning Soome, Läti ja Leedu firmade koostöös ning peaks vaatajateni jõudma 2021. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles