Saaremaa neiu valiti mainekasse laagrisse

Karoliina Tammel
Copy
Esiplaanil Annika Suurna.
Esiplaanil Annika Suurna. Foto: karlaklubi.blogspot.com

Kärla põhikooli värske vilistlane Annika Suurna osutus ainukese saarlasena valituks USA saatkonna korraldatud laagrisse Women in Science, mille eesmärk oli tutvustada noortele neidudele erinevaid alasid. Nende hulka kuuluvad näiteks teadus, tehnoloogia, kunst ja matemaatika. Laager kestis tervelt kaks nädalat ning kokku osales selles 100 neidu Eestist, Ameerikast, Lätist, Poolast ja Gruusiast. 

Laagrit külastasid tähtsad esindajad Googlest, Intelist, Girl Upist, NASAst ja Ameerika mikrobioloogiaühingust, kes varustasid tüdrukuid uute teadmistega. "Saime ise luua äppe, õppisime droone programmeerima ning neid lennutama, ehitasime endale paberist mikroskoobi ja tegime palju muud," rääkis noor neiu oma kogemusest.

Annika sõnul oli tema lemmikosa laagrist mentoritunnid. "Me saime valida endale meelepärase isiku ja küsida küsimusi nende õppimise, töö ja elu kohta. Väga inspireeriv oli kuulata, kuidas oma ala tipptegija on jõudnud elus sellisesse punkti."

"Kuna laagris oli koos 100 tüdrukut viiest erinevast riigist, siis suhtlesime omavahel kaks nädalat inglise keeles. Väga põnev oli õppida teiste rahvaste kombeid ja eluolu. Tihti sattus jutt sellele, kuidas üht või teist asja just meie kodudes tehakse. Igale rahvusele oli määratud ka kultuuriõhtu, kus saime kaaslastele tutvustada oma riiki ja kombeid."

"Laager tõestas meile, et naised saavad teadusaladel sama hästi hakkama kui mehed," rääkis Annika, kes pole siiamaani teadlik, miks just teda laagrisse valiti. "Loomulikult olen üliõnnelik, et mina valituks osutusin. Need olid ühed parimad nädalad mu elus."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles