JUHTKIRI: Probleem on leidmas lahendust!

Saarte Hääl
Copy
Vihmavee probleemide lahendamiseks asetati Vaekoja ümber liivakotid.
Vihmavee probleemide lahendamiseks asetati Vaekoja ümber liivakotid. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Tuleb tunnustada Saaremaa vallavalitsuse ammendamatut optimismi lahenduste nägemisel veel enne, kui need tegelikkuses mingisugusegi kuju võtnud on.

Tegelikult ei olegi võimalik lahendusi leida enne, kui on selge probleemi olemus. Kuressaare kesklinnas restidesse ja torustikesse takerduvad sajuveed paistab olevat niisugune õnnetu juhtum, kus tõde sõltub täielikult vaatepunktist.

Kes näeb tavatult võimsaid vihmasid, kes liiga paksu vett, kes liiga ahtaid torusid, kes projekteerija pealiskaudsust, kes riiklikul tasemel korraldatud potjomkinluse kibedaid lapsevitsu või kellegi karmavõla tasumist. Kinnistuomanik näeb aga lihtsalt iga suurema vihmahoo ajal hoonesse tungivat vett. Probleem on, aga et miskit valesti oleks, seda keegi kah nagu tunnistada ei taha. Projekt on õige, ehitatud on õigesti, aga näe... välja kukkus teisiti, kui lootsime.

Kesklinna ümberehitusest on saanud otsekui täitmatu isuga ahjualune, mis aina aplamaks muutub ja iga natukese aja tagant oma toitjat pealekauba veel ka raudse malakaga naljaviluks tümitamas käib. Kes teab, mis üllatusi sellel põrgulisel veel varuks on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles