Põleng Ansekülas jättis ettevõtja koduta

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Tulekahju Ansekülas.
Tulekahju Ansekülas. Foto: Erakogu.

Päästekeskus sai laupäeval kell 11.57 teate tulekahjust Ansekülas, kus põles 1,5-kordne rookatusega palkmaja.

“See oli meie kodu ja oleme nüüd lageda taeva all, kuigi ämma juures ühes toas on meil koht olemas,” ütles tulekahju ajal perega Ruhnus olnud Kristian von Wowern, kelle Oleg Sõnajalg oma kopteriga Ansekülla tagasi tõi.

Tuntud ettevõtjale Kristian von Wowernile kuuluvas talus ei olnud tulekahju puhkemise hetkel kedagi kodus. Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Piret Seire sõnul osalesid kustutustöödes Kuressaare, Orissaare ja Kihelkonna päästekomando ning Torgu vabatahtlikud. Päeva teises pooles tulid abiks veel Karala vabatahtlikud. Kustutustöödega jõuti lõpule õhtul enne kella 21.

Kristian von Wowerni sõnul püüab ta ahervaremetest päästa, mis veel päästa annab. “Ega siin palju pole,” tõdes ta. “Kolmveerand majast on ju põlenud, aga mõned perepildid ja lapse mänguasjad saab ehk kätte. Siin pole tegelikult järel enam midagi ning tuleb kõik maha võtta ja taastada. See võtab jälle kaks-kolm aastat. Just sai maja valmis ja viimane kruvi läks hiljuti seina. Aga hoiame pea ikkagi püsti.”

Tulekahju tekkepõhjus on hetkel veel teadmata, kuid Kristian von Woverni sõnul viitab kõik garaažile. Juhtunu täpsed asjaolud selgitab välja menetlus.

Soovi korral võib aitamiseks raha kanda Elisabeth von Wowerni kontole EE282200221067834072.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles