Rannaala rulapark valmib oktoobri lõpuks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
LÕPUKS OMETI: Rulapargi asukohaks saab Kalda puiestee ja Staadioni tänava äärne ala.
LÕPUKS OMETI: Rulapargi asukohaks saab Kalda puiestee ja Staadioni tänava äärne ala. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare 2018. aasta kaasavast eelarvest 25 000 eurot saanud betoonist rulapargi ehitus läheb lahti lähiajal ja valmis peaks see olema oktoobris. Pikalt venima jäänud projekti elluviimise tärminini on vaid loetud kuud.

Kristel Larin taotluse esitanud MTÜ-st Eesti Tänavaspordi Liit ütles 25x5-meetrise ala, mis on mõeldud rula, BMX-i, trikitõukeratta ja trikirulluiskudega sõitmiseks, valmimise kohta, et ehitusega planeeritakse alustada septembri esimeses pooles ja lõpetada oktoobris.

Rulapargi asukohaks saab Kalda puiestee ja Staadioni tänava äärne ala. Teiselpool Staadioni tänavat asub rannaala suur parkla.

Maris Rebel
Maris Rebel Foto: Erakogu

Kaasavas eelarves projekti vedanud Maris Rebel selgitas, et koostöös vallaga kaaluti mitut asukohta. Üks koht oli supelrannas asuv muruplats, kus praegu on skulptuurid, ja teine koht staadioni loodenurgas. Otsustatud sai Rebeli sõnul kõnealuse asukoha kasuks, kuna seal ei häiri pargi kasutajad suvitajaid, pole ka liiva rambile tuiskamas, pole liiga vesine ja parkla on lähemal. Valitud asukoht on sobiv ka seetõttu, et kõik ei soovigi nii väga avalikkuse silma all harjutada. 

Rebel ütles, et rulapark otsustati spetsiaalselt teha betoonist, mis mereäärses asukohas hästi vastu peab. Kaalumisel oli ka vineerist lahendus, kuid betoon kuivab märjal ajal kiiremini ega kolise ka nii palju. Rebeli sõnul on loodav park visuaalselt huvitavalt skulptuurne.

Foto: SH

Lõpusirgel on ka samal aastal 25 000 eurot saanud Ida-Niidu avaliku mänguväljaku projekt. Selle kohaselt paigaldatakse mänguväljakule erinevad atraktsioonid ja renoveeritakse mänguväljaku aed, paigaldatakse uued pingid, korrastatakse valgustus.

Projekti eestvedaja Imre Kiier ütles, et mänguväljaku tootja tegeleb ehitusloa saamisega ja septembris saab selle asjaga ühele poole. Tööd, mida korteriühistud seal ise teevad, on Kiieri sõnul veel pooleli. Valmimas on aed, pingid ja liivakast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles