JUHTKIRI: Kas künnis avitaks?

Saarte Hääl
Copy
Ülekäigurada Ristiku lasteaia juures
Ülekäigurada Ristiku lasteaia juures Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Mida teha, et muuta liiklus ohutumaks? Nii sõidukijuhtidel kui ka jalakäijatel tuleb lähtuda seadusest, pidada kinni reeglitest ja tugineda oma tervele mõistusele. 

Isegi kui tänaval on lubatud sõidukiirus kuni 50 km/h, tasub sõites – eriti lasteasutuste lähedal – olla tähelepanelik ja valmis tempot maha võtma. Ka jalakäijad ise peavad olema ettevaatlikud. Ehkki tundub, et nende soovituste järgimine on enesestmõistetav, leidub neid, kes seda ei tee. Teistega mittearvestamine võib aga kaasa tuua ohtlikke olukordi. 

Lapsevanem Rainer Paenurk tegi vallavalitsusele pöördumise ettepanekuga paigaldada Kuressaares asuva J. Smuuli tänava lõigule Ristiku lasteaia juurde sõidukiirust vähendama sundivad künnised. Idee iseenesest pole ju paha, paraku on selle juures vähemalt üks aga. 

Kuna Smuuli tänavat võib pidada linna üheks tuiksooneks, on oluline, et sealne liiklus kulgeks sujuvalt. Künnised aeglustaksid liiklusvoogu aga märgatavalt. See omakorda võib põhjustada – eriti tipptundidel – ummikuid. Kindlasti leiduks neidki juhte, kes pärast künnise ületamist läbematult gaasi rutjuks.

Kas parem oleks künnistega või künnisteta, see on küsimus.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles