RETSEPTINURK ⟩ Maailma lihtsaim kõhutäis: kuidas saab praekartuli kenasti kuldpruuni ja krõbeda?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Juri Zabellevitš tunnistab, et temale meeldib praekaid teha õli- ja võisegus. “Või on ikkagi see, mis teeb kartuli kuldpruuniks, aga ainult võiga mu meelest ka ei saa, sest üksi läheb või kärssama.”
Juri Zabellevitš tunnistab, et temale meeldib praekaid teha õli- ja võisegus. “Või on ikkagi see, mis teeb kartuli kuldpruuniks, aga ainult võiga mu meelest ka ei saa, sest üksi läheb või kärssama.” Foto: Gunnar Siiner/Saarte Hääl

Praekartul on roog, mida kõik mingil moel valmistada mõistavad. Ometi teeb iga inimene seda täiesti omamoodi ning ühte ja ainsat õiget retsepti maailmas pole. Kõik on õiged.

Kuressaare päästekomandos on praekartul harva menüüs. Mitte et see kena kõhutäis päästjatele ei mekiks. Pigem on põhjus selles, et praekaid tehakse siin juhul, kui eelmisest söömaajast keedet tuhlist üle jääb, ja seda ei juhtu ülearu tihti. Kui juhtub, siis praetakse eelmise õhtu keedukartul ära järgmise päeva hommikul.

Kuressaare korrapidamisgrupi vanemoperatiivkorrapidaja Juri Zabellevitš tunneb end pliidi ääres kui kala vees. Ütleb, et teeb kodus ka süüa ning mingi imeasi see vaatepilt pole. Kui kartuli praadimiseks läheb, siis kodus eelistab ta pannile panna toore tuhli. Komando köögis toimetab ta siiski keedukartuliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles