Staažikaim raamatukoguhoidja läks pensionile

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
ROOSID TÖÖVETERANILE: Janne Seppa (vasakul) tänab tehtud töö eest Pihtla teenuskeskuse juhataja Tiit Rettau. Tagaplaanil Pihtla raamatukogu uus juhataja Liina Antsmaa.
ROOSID TÖÖVETERANILE: Janne Seppa (vasakul) tänab tehtud töö eest Pihtla teenuskeskuse juhataja Tiit Rettau. Tagaplaanil Pihtla raamatukogu uus juhataja Liina Antsmaa. Foto: PIRET MÄGI

Läinud nädalal siirdus pensionile maakonna staažikaim raamatukoguhoidja, pool sajandit Pihtla raamatukogu juhtinud Janne Sepp.

Sepp töötas Pihtla raamatukogu juhatajana 12. augustist 1969 ja tõi viiekümne aasta jooksul lugemise ja kirjanduse juurde väga palju Pihtla kandi inimesi. Läbi aegade on olnud hinnatud tema korraldatud teemaõhtud, ettelugemistunnid ja muud üritused.

Aastaid kuulus Janne Sepp Pihtla valla kultuurikomisjoni ning oli tegev mitmete kultuuriürituste algatamisel ja elluviimisel. Ta oli MTÜ Pihtla Külade Selts juhatuse liige ning kohaliku külaseltsi ürituste koordinaator.

Vabal ajal meeldib Jannele lugeda ja koduaias toimetada. Tema koduaed on üks korrastatumaid piirkonnas ja on leidnud tunnustamist konkurssidelgi. Aastaid laulis Janne ka Sandla kultuurimaja naiskooris ning mängis kannelt ja laulis külakapellis Pihtla Mannid.

2006. aastal valisid kolleegid ta Saare maakonna parimaks maaraamatukoguhoidjaks. Seoses 50. tööjuubeliga tunnustati teda läinud nädalal korraldatud pidulikul tänuüritusel kultuuriministeeriumi ja vallavalitsuse tänukirjadega.

Pihtla raamatukogu uue juhatajana alustas tööd Liina Antsmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles