JUHTKIRI: Vähemalt lubatakse

Saarte Hääl
Copy
Lennuk. Pilt on illustreeriv.
Lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Seda, mitmendat korda Saarte Hääl avaldab juhtkirja Kuressaare-Tallinna lennuliikluse teemal, ei mäleta enam vist keegi. Pole väga palju pikema habemega lugusid kui see. 

Eile lubati taas kord see asi ära lahendada. Peaminister hõikas parlamendi kõnetoolist maha, et kui kõik läheb hästi, siis aprilliks on suurem lennuk liinil. Hange on välja kuulutatud. Jääb üle vaid loota, et ei korduks nii tavapäraseks saanud stsenaarium “tahtsime parimat, aga läks nii nagu alati”. 

Tuleb nõustuda eile arupärimise esitanud riigikogu liikmetega, et valitsuse sõnumid ja tegelik olukord on üsna vastuolulised. Ajal, mil maadeldakse ühe väikese lennuliini hankega, räägitakse valjuhäälselt sellest, kuidas kohe kohe teeb valitsus mandril maanteed neljarajalisteks ja ehitab vahest sillagi Muhumaa ja mandri vahele. Räägitakse nii julgelt ja optimistlikult, nagu see kõik oleks vaid sõrmenipsu löömise vaev. 

Pole mõtet inimestele kärbseid pähe ajada. Päris nii lihtsalt need asjad ikka ei käi. Seda on tõestanud juba lennuliikluse korraldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles