JUHTKIRI: Abivajaja ajast ei küsi

Saarte Hääl
Copy
Kas logopeed peaks olema igas lasteaias ja koolis?
Kas logopeed peaks olema igas lasteaias ja koolis? Foto: Jan Mika / PantherMedia / Jan Mika

Saaremaa laste ja perede tugikeskuse loomine tekitas juba alguses palju küsimärke. Lubati teenuse paranemist kõikide koolide jaoks. Vaatamata üsna suurele vastuseisule otsustas vallavolikogu keskuse loomise kasuks.

Tasub meenutada, et suuremate koolide juhid hoiatasid vallavalitsust juba kevadtalvel, et ei maksa vana süsteemi lõhkuda enne, kui uus on valmis. Väikeste koolide puhul ei olnud olulist vahet, kuna korralikku teenust polnud enamikul niigi. Kuressaare gümnaasium ja Saaremaa ühisgümnaasium palusid vähemalt alguses jätta tugispetsialistid kooli hingekirja. Vallavalitsus keeldus.

Nüüd oleme olukorras, kus kogu süsteem on pööratud pea peale. Logopeede koolides ei ole, nende ülesandeid täidavad eripedagoogid. Psühholooge koolides pole. Kes ei vastanud nõuetele, kes lahkus uuele keskusele vastu seistes ise. Nagu personalipuudusest veel vähe oleks, ei ole keskus sisuliselt veel tööle hakanud. Vallavalitsus palub küll oma allasutusele aega anda. Abivajaja seevastu ajast ei küsi. Temal on abi vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles