Algas konkurss Erik Haameri kunstiauhinnale

Saarte Hääl
Copy
Eerik Haameri autoportree.
Eerik Haameri autoportree. Foto: Repro

Saaremaa vallavalitsus kuulutas läinud nädalal välja kandidaatide esitamise Eerik Haameri nimelisele kunstiauhinnale.

Auhind on Saaremaa vallavalitsuse ja Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi koostöös väljaantav tunnustus, mis omistatakse eesti autorile, kelle 2019. aasta loomingus on kunstiliselt kõrgel tasemel leidnud mõtestamist Eestimaa saatus ja siinsete inimeste elu. Eelistatud on merega seotud saareline eluviis, kodumaalt väljarännanute käekäik mujal maailmas ja inimsust laiemalt puudutavad eksistentsiaalsed teemad ning üldinimlikud väärtused.

Eerik Haameri nimeline kunstiauhind koosneb mälestusesemest, aukirjast ja stipendiumist suurusega 2000 eurot ning see antakse üle 14. veebruaril 2020. aastal Kuressaare raekojas. Lisaks  saab tunnustuse väärinud autor võimaluse korraldada isikunäituse Kuressaare Raegaleriis järgmise aasta veebruaris.

Kirjalikke ettepanekuid Eerik Haameri kunstiauhinna määramise kohta koos asjakohase põhjenduse ja dokumenteeritud materjaliga oodatakse 30. detsembrini.

Kunstiauhinna on seni pälvinud Uno Roosvalt 2017. aastal ja Karel Koplimets 2018. aastal.

Eerik Haamer (17.02.1908 Kuressaare – 4.11.1994 Kungälv, Rootsi) oli Pallase kunstikoolkonna esindaja ja üks 20. sajandi silmapaistvamaid eesti maalikunstnikke, kuigi tema elutee pikem osa möödus pagulasena Rootsis elades. Inimese ja teda ümbritseva keskkonna kujutajana lõi ta sisutihedaid ja säravaid teoseid kõigil oma loomeperioodidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles