Politsei ei kavatse liiklejaid Saaremaal rahunema panna

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KESKLINNA TEEOLUD on kindlasti harjumatud ja uued nii sõidukijuhtidele, jalakäijaile kui ka ratturitele.
KESKLINNA TEEOLUD on kindlasti harjumatud ja uued nii sõidukijuhtidele, jalakäijaile kui ka ratturitele. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saarte Hääl kirjutas mõni päev tagasi, et läinud reedel liiklusele avatud Kuressaare kesklinnas ei pea seatud kiirusepiirangust 10 km/h kinni enamik autojuhte.

Politsei ei plaani aga olukorra lahendamiseks endiselt midagi ette võtta. Kui mandril on kiiruseületajate puhul tehtud rahunemispeatuse eksperimenti, kus kihutajad jäetakse 60 minutiks tee äärde rahunema, siis Saaremaal seda teha ei kavatseta.

Kuressaare politsei piirkonnavanem Meelis Juhandi tõdes, et nad viivad liiklusjärelevalvetoiminguid Kuressaare kesklinnas läbi vastavalt olukorra analüüsile ja seda samaväärselt teiste kohtadega maakonnas. "Rahunemispeatuse eksperimenti ei plaani politsei Saaremaa piirkonnas lähiajal läbi viia," ütles Juhandi.

Ühtlasi tõdes ta, et teateid nn liiklusjuhtumitest uuenenud Kuressaare kesklinnas neile seni laekunud ei ole. "Nagu mainisin meie eelmises vastuses, avati liiklus kesklinnas vaid mõne päeva eest ja usun, et võimalikud kitsaskohad saavad jooksvalt lahendatud koostöös Saaremaa vallaga," sõnas Juhandi.

Ta möönis, et kesklinna teeolud on kindlasti harjumatud ja uued nii sõidukijuhtidele, jalakäijaile kui ka ratturitele. "Seetõttu tuleks seal olla tavapärasest tähelepanelikum ja silmas pidada nii enese kui ka teiste liiklejate heaolu," toonitas politsei piirkonnavanem. "Samas palun igast ohtlikust olukorrast politseile hädaabinumbril 112 kindlasti teada anda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles