JUHTKIRI: Keerulised valikud

Saarte Hääl
Copy
Sõrve tuletorn.
Sõrve tuletorn. Foto: Sander Ilvest / Saarte Hääle arhiiv

Sõrve sääre tuletorni avamine on selle paiga viimasel kahel aastal turistide tõeliseks huviobjektiks muutnud. Iseenesestmõistetav oleks, et vald paneb piirkonna arengule õla alla. Olgu see siis kasvõi mõne hoone korrastamine avalike WC-de rajamise tarvis. Sama räägivad ka vallaisad, põhjendades seda, miks Sääre tuletorni juures asuv vallale kuuluv hoone oleks väärt 350 000-eurost remonti.

Kõik tundub õige, kuid  küsimusi tekitab selle raha eraldamise planeerimise viis. Alles hiljuti teatas vald, et 19 objekti tuleb ühinemislepingus plaanitud tööde nimekirjast maha tõmmata, kuna kaasrahastust ei ole. Seal oli nii kanalisatsioonide ehitamist, kergliiklusteid kui ka rahvamajade remonte. Kõik vallakodanike jaoks. Nüüd võetakse äkki pisike maja kuskil Sõrve säärel ja plaanitakse leida sinna algselt mõeldud 150 000 eurot ja takkaotsa nõustutakse sinna panema ka 200 000 mujalt saada plaanitud raha.

Iseasi, kas tõesti on vaja nii suurt summat ühe pisikese maja ümbertegemiseks. Ehk tasub mõelda, kas seda ei saaks teha kuidagi odavamalt ja mõistlikumalt. Millegi ülekuldamise asemel võiks valida kuldse kesktee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles