JUHTKIRI: Uputama projekteeritud

Saarte Hääl
Copy
Vihmavee probleemide lahendamiseks asetati Vaekoja ümber liivakotid.
Vihmavee probleemide lahendamiseks asetati Vaekoja ümber liivakotid. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

"Tahtsime parimat, aga välja kukkus nagu alati." See legendaarne tsitaat Venemaa peaministrilt Viktor Tšernomõrdinilt sobib hästi iseloomustama ka sajandi projektiks nimetatud Kuressaare kesklinna ehitusprojekti. Vähemasti seda osa, mis puudutab sademevete ärajuhtimist. Ning mille tõttu keskväljakule sadav vihmavesi linnasüdame madalaimat hoonet, vaekoda uputab.

See, kui laine põrandal laksub, võib ju mõnele tunduda eksootikana ja panna irvhambaid jagama soovitusi probleemist hoopis kasu lõigata. Stiilis: nimetage Vaekoja pubi ümber Veneetsia pubiks, andke klientidele kalamehesaapad ja ujumislestad jalga ning vaadake, kuis külastajad tormi jooksevad. Tegelikult on olukord kaunis nutune, sest vesi kahjustab hoone konstruktsioone ja pidev niiskus tekitab majas hallitust. Suured sügissajud ent ootavad alles ees. 

Samas leiab tänasest lehest ka hea uudise, mis puudutab Kaali–Kõljala kergliiklustee ehitamist ning Leisi ühisveevärgi ja reoveesüsteemi laiendamist. 

Sellest, et nende ühinemislepingu objektide jaoks vallal raha ei jätku, on Saarte Hääl kirjutanud rohkem kui korra. Eile tegi Saaremaa vallavalitsus aga ettepaneku need objektid valla eelarvestrateegiasse lisada. Tõsi, Kuressaare Vanalinna koolil tuleb siis oma hoone renoveerimist oodata kaks aastat kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles