Vallajuhtide vastuvõtt teatrietendusega veel ei asendu

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare teater.
Kuressaare teater. Foto: klteater.ee

Saaremaa vallajuhid peavad volikogu liikme Kalle Laaneti ideed asendada kallis vabariigi aastapäeva vastuvõtt teatrietendusega küll heaks, kuid enne aastat 2021 nii suurt muudatust ei tehta.

Kultuuri kureeriva abivallavanema Helle Kahmi sõnul tasub vastuvõtu formaati alati ümber vaadata. Teatrietendus on üks idee ja tema arvates üks väga hea idee.

Vallavanem Madis Kallas
Vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vallavanem Madis Kallas ütles, et volikogu esimehega on kokku lepitud arutelu teatrietenduse osas 2021. aasta kontekstis. Nii suureks muudatuseks vajatakse tema sõnul rohkem aega kui veebruarini 2020 jäänud loetud kuud. Kuressaare Teatri loominguline juht Aarne Mägi ütles, et 2020. aasta veebruariks ei saaks korralikku etendust ajapuuduse tõttu mitte mingil juhul.

Vallavanem kinnitas, et järgmise aasta vastuvõtu kohta tehakse otsus novembris ja muudatusi võrreldes kahe varasema aasta vastuvõtuga kindlasti ka tuleb.

Kalle Laanet ütles hiljuti vallavolikogu istungil, et kümneid tuhandeid maksev vastuvõtt on tekitanud sellest avalikkusele kuvandi kui väljavalitute peost. Ta tegi ettepaneku tähistada vabariigi aastapäeva kohalikku ellu sobiva teatrietendusega. Nii saaks tema sõnul peost osa rohkem inimesi ning kokkuvõttes tuleks tähistamine ka odavam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles