Kuressaares kaob üle saja parkimiskoha (1)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Aasta lõpuks kaotab Kuressaare üle saja avaliku parkimiskoha, kuna eraomanikud sulgevad parklaid ja Saaremaa vald ei suuda uusi parkimisalasid tekitada.

Kuressaare bussijaama lähistel sulges omanik parkla, mis oli linnarahvale 20 aastat tasuta kasutada olnud. Aasta lõpus muutub taas tasuliseks Saaremaa tarbijate ühistule kuuluv kaubamaja-tagune parkla. Saaremaa vallavalitsus ei kipu samas edasi liikuma läbirääkimistega avaliku parkimise ruumi jaoks korraldatud pakkumise võitjaga.

Eelmisel nädalal sulges keelumärgiga oma Tallinna tänava äärse parkla Saare Kinnisvara. Selle esindaja Toomas Taruse sõnul on tal maatükiga omad plaanid ning neid on parem ellu viia, kui autosid parasjagu peal pole. Tarus lisas, et 20 aastat on ta linnarahvale tasuta parkimist pakkunud. 

Paari kuu pärast suletakse taas Saaremaa kaubamaja tagune parkla, mis on nüüd juba mitu aastat avalik parkla olnud. Selle omanik on kimpus olnud pikaajaliste parkijatega, kes võtavad sellega kaubamaja klientide parkimisruumi ära. 

Kalle Koov
Kalle Koov Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

STÜ juht Kalle Koov ütles Saarte Häälele, et kaubamaja puhul on ala kasutamine parklana vajalik eelkõige klientidele, seda tervikuna sulgeda pole võimalik. Tema sõnul on vajalike töödega parkla kinniseks muutmiseks juba alustatud ning aasta lõpuks on parkla taas tasuline.

STÜ osales ka parkimisalade leidmiseks korraldatud vallavalitsuse pakkumisel. Vald eelistas Garnisoni 15 asuvat Ogremor Holding OÜ-le kuuluvat krunti. STÜ nägi selles võimalikku kokkumängu ja esitas vaide. Vald seda ei rahuldanud. Kalle Koovi sõnul koostasid nad ka hagi, kuid jätsid selle kohtusse sisse andmata.

Garnisoni 15 tuleviku osas pole seni selgust. Vallavalitsus pidi parklaprobleemi arutama juba eelmisel nädalal, kuid Saarte Häälele on teatatud vaid selle arutelu pidevast edasilükkamisest.

Abivallavanem Jaan Leivategija Garnisoni 15 platsil tänavu augustikuus.
Abivallavanem Jaan Leivategija Garnisoni 15 platsil tänavu augustikuus. Foto: Irina Mägi
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles