JUHTKIRI: Põhjendatud mure

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare Vanalinna kool
Kuressaare Vanalinna kool Foto: Raul Vinni

Otsus lükata Kuressaare Vanalinna kooli remont kahe aasta võrra edasi tekitab kooliperes ja lapsevanemates mitte ainult pahameelt, vaid ka muret tuleviku pärast. 

Võib ju mõelda, et kui juba nii kaua aega oodatud, asi siis veel paar aastat kannatada. Mis sellest, et koolimajas on õppimis- ja töötingimused kehvad – seni on ju kuidagi hakkama saadud. 

Häid tulemusigi saavutatud – nii õppetöös kui ka konkurssidel ja olümpiaadidel. Praegune vallavalitsus ja volikogu võivad ju lubada, et remont tuleb, aga kui kindel on, et see lubadus tõesti täidetud saab? 

Sest enne 2022. aasta suve, mil remont algama peaks, on 2021. aasta sügisel kohalike omavalitsuste valimised. Kes garanteerib, et uus vallavõim Vanalinna kooli remonti ja kooli ennastki üldse vajalikuks peab? 

Saaremaa vallavanem Madis Kallas pidi kohtumisel Vanalinna kooli õpetajate ja lapsevanematega tõdema, et tema seda garantiid anda ei saa. 

Kui uus valitsus ja volikogu leiavad, et kolme põhikooli asemel on kasulikum pidada kaht suurt, kui suur kaal on siis koolipere ja lapsevanemate arvamusel?

Koole on meie maakonnas suletud ennegi, vaatamata neid koole vajalikuks pidanud inimeste vastuseisule. Meenutagem või Kuressaare põhikooli, millest sai ajalugu 2011. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles