JUHTKIRI: Käige minu sõnade, mitte tegude järgi

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa vallaarhitket Mark Grimitliht
Saaremaa vallaarhitket Mark Grimitliht Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaaga seotud arhitektid ütlevad, et vallas tehakse suuri ja pikaajalisi otsuseid salatsemisi ning avalikkust kaasamata. Millegi uue loomine ei ole pelgalt ehitamine, vaid tegu, mis mõjutab meid ümbritsevat ruumi ning seeläbi ka meie igapäevaelu.

Suure üllatusena tuleb vahest kõigile, et vallavalitsus on mõtteks võtnud ehitada merepäästele maja Raiekivi säärele, st linna puhkealale. 

Raske on silme ette manada pilti, kuidas säärane taraga ümbritsetud tehnohoone puhkajate, mängivate laste ja ka merepäevade melu vahele sobituks. 

Probleem ei olegi ju tegelikult Raiekivile ehitamises, vaid selles, et plaanist ei räägitud. Samamoodi nagu kerkis pargi äärde betoonist rulapark. 

Paika, kuhu seda keegi poleks oodanud, rääkimata muinsuskaitse tingimustest, mida isegi ei taotletud. Nüüd üritatakse tehtut peita haljastusega...

Kogu asjale lisab vürtsi see, et linnas selliseid põhjapanevaid otsuseid avalikkusega ei arutata, kuid samas nõudis Saaremaa vallaarhitekt Mark Grimitliht Muhus Muhu Maja rajamisel avalikku arhitektuurikonkurssi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles