Maire Forseli krutskiga lasteraamat läheb kui soe sai

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
LUGEJATE TÄNU: Maire Forsel (vasakul) ja raamatu illustreerija Hege Runnel pärast Raplas täissaalile läinud esitlust.
LUGEJATE TÄNU: Maire Forsel (vasakul) ja raamatu illustreerija Hege Runnel pärast Raplas täissaalile läinud esitlust. Foto: SIRET ELMI

Maire Forseli esimene lasteraamat "Parem kui kaneelisai" on nii nõutud, et autor tellis sellele lisatiraaži.

"Huvi on uskumatult suur. Iga päev muudkui postitan neid ja teen arveid, just üks mees tellis seitse raamatut," kirjeldas autor eile seda, mis lasteraamatu valmimise järel on lahti läinud. "Ma arvan, et raamatu pildid mängivad ka suurt rolli, ja no ma arvan, et lugu on ka väga tore," lausus ta.

Forseli sõnul oli esimene trükk 1000 eksemplari ja ta mõtles, et sellest jagub igale poole, aga praeguseks on ta pidanud juba teist sama palju juurde tellima. 

"Parem kui kaneelisai" on Forseli sõnul raamat, millega ta tahab lastele ja täiskasvanutele näidata, kui lihtne on tegelikult ettevõtjaks hakata. "Tahan jõuda nende lasteni, kelle kodus tööandjaid kirutakse ja kellel pole kodus ettevõtja eeskuju. Hetkel tundub küll, et see vist isegi õnnestub," rääkis ta.

Mis kaneelisaiadesse puutub, siis nendest raamat tegelikult ei räägigi. Kaneelisaiad on vaid sümbol, mille tähenduse saab teada, kui raamat lõpuni lugeda, märkis autor.

Raamat peaks juba selle aasta lõpus ilmuma ka rootsikeelsena. "See on rootslaste jaoks kohandatud sisuga ja kahe raamatu erinevus on väga huvitav," lausus Forsel. Kes selle kohta täpsemalt teada tahab, peab reede, 1. novembri õhtul kella 19-ks tulema Karja mõisamajja, kultuuri ja kirjanduse õhtupoolikule, kus Maire Forsel kogu tõe päevavalgele toob. 

Maire räägib sellest, mida peaks teadma, kui ettevõtjana tuleb suhelda erinevatest kultuuridest pärit inimestega. Ja loomulikult tuleb juttu uue lasteraamatu saamisloost. 

Esitluse külastajaid ootavad kaneelirullid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles