JUHTKIRI: Topsisõprade meelispaik

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare bussijaam
Kuressaare bussijaam Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare bussijaamast on kujunenud koht, kus ontlik täiskasvanu viibib ehk ainult siis, kui ta seal töötab või on tarvis bussi väljumiseni aega parajaks teha. Ning kui kuskil mujal ei saa või ei taha oodata.

Põhjus, miks bussijaama pigem vältida, on lihtne. On see ju kujunenud nii staažikate kui ka noorte topsisõprade kogunemispaigaks. Kus sõnu ei valita – ei üksteisega suheldes ega juhuslikult kohal viibivate võhivõõraste aadressil märkusi tehes. Kus siis, kui täieline pidu käima läinud, kõlab röök ja mürtsub tümps. Sellise seltskonna lähedusse sattunud kooli- ja lasteaialaste leksika täieneb väljenditega, millest nende vanemad pole osanud undki näha.

Konid lendavad maha, pudelid jäävad vedelema. Kui noorel alkosõbral meel mustaks läheb, saab jalahoobi pink või prügikast. Või mine tea, mõni kamraadki.

Fakt, et kohe üle tee asub politseijaoskond, bussijaamas hängivaid noori taltsutada ei suuda. Aeg-ajalt läbiastuvad korrakaitsjad samuti mitte. Võib-olla suudaks seda musklis turvamees, kes lõpetaks peod enne, kui need alatagi jõuaks?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles