JUHTKIRI: Kohustuslik luksusteenus

Saarte Hääl
Copy
Prügi. Foto on illustratiivne.
Prügi. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Saarel elamine olevat luksus, luksuse eest aga tulebki rohkem maksta. Kui sellest loogikast lähtuda, kuulub – vähemalt hinna põhjal otsustades – luksusteenuste hulka ka prügivedu Saaremaal. Peavad ju vähemalt Lääne-Saaremaa elanikud uuest aastast selle teenuse eest maksma Eesti kalleimat hinda.

Mujal Eestis tuleb 240-liitrise segaolmejäätmete konteineri tühjendamise eest tasuda enamasti kolme-nelja euro ringis. Lääne-Saaremaa elanikel tuleb aga peagi sama koguse jäätmete äraviimise eest kukrut kergendada rohkem kui 10 euro võrra. Ehk siis üle kahe korra rohkem kui seni. 

Teadmine, et prügiveohinda tõstetakse jäätmetrahvi hirmus, ning põhjendus, et hinnatõus aitab teenust paremaks ja paindlikumaks muuta, selle teenuse kasutajaid vaevalt lohutab.

Luksusteenuseid kasutavad inimesed ikka omal valikul. Tehes seda siis, kui raha jagub. Ning loobudes sellest luksusest, mida nad endale lubada ei saa. Prügiveoteenusest aga nii kergesti loobuda ei saa – selle "luksuse" kasutamine on Saaremaa valla elanikele kohustuslik.

Oma viga, et sellises kohas elad? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles