JUHTKIRI: Jälle need Naksitrallid, alati aktuaalsed

Saarte Hääl
Copy
Repro Edgar Valteri raamatu «Jälle need Naksitrallid» kordustrükist, üks illustratsioonidest.
Repro Edgar Valteri raamatu «Jälle need Naksitrallid» kordustrükist, üks illustratsioonidest. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Telekanali saatepäeva lahutamatu osa on lastele mõeldud filmid ja saated, ka internet on lastele mõeldud kraamist tulvil. Raamatukaupluste ja -kogude riiulites võistlevad noore lugeja tähelepanu pärast muinas- ja seiklusjutud, krimkad ja ulme.

Teatrilavale jõuab lastelavastusi harvem kui täiskasvanutele mõeldud tükke. Pisikese lapse teatrisse saamine ei ole just eriline kunst. Temast suure teatrihuvilise kasvatamine aga küll. Seega on väga oluline kostitada väiksemaid vaatajaid teatritükiga, mis neid kõnetaks. Kus oleks teistest eristuvad tegelased, parasjagu seiklusi ja hetki, mis panevad elu üle juurdlema. 

Just nagu eesti lastekirjanduse raudvarasse kuuluvas raamatus "Naksitrallid", millega on üles kasvanud juba mitu põlvkonda eestlasi. Ning mis pakuvad äratundmisrõõmu ja mõtisklemisainest ka tänapäeva lastele. Rääkimata nendest, kes ammu suured. Kuidas Kuressaare Teatri noor tiim "Naksitrallide" lavale toomisega hakkama saab, on huvilisel võimalus veenduda juba õige pea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles