Väikeettevõtjad tahavad end sisse seada vanas vallamajas

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lümanda vana vallamaja
Lümanda vana vallamaja Foto: register.muinas.ee/

Saaremaa vallavalitsuse poole pöördunud väikeettevõtjate hinnangul sobib Lümanda vana vallamaja kasutamiseks just kohalikele või kaugtöö tegijatele.

Asjast on huvitatud lapitekkide õmblemisega tegelev Jaanika Tiitson, raamatupidaja Sirli Selberg, juuksur-meikar Anni Roost, küünetehnik Elita Torn ning andmeanalüütik Tiina Linno. Oma pöördumises märgivad nad, et alternatiivseid pindu lähiümbruses ei leidu ning pole ka reaalne, et neid lähiaastatel juurde ehitataks. Enne suurt remonti said sealtkandi väikeettevõtjad rentida neile sobivaid ruume keskusehoones väga soodsa hinnaga. Pärast Lümanda Maja valmimist sellist võimalust aga enam ei ole.

Seega soovivad nad võtta vana vallamaja tasuta rendile MTÜ vormis vähemalt viieaastase kohustusega katta hoone jooksvad kulud ning säilitada selle olemasolev olukord.

Vana volikogusaali saaksid aga kasutada kõik ühiselt seminaride, laste sünnipäevade jm ürituste läbiviimiseks. Lisaks on naiste sõnul veel paar sealset kaugtöö tegijat avaldanud soovi kohalike väikeettevõtjatega liituda, kui maja läheb aktiivselt käiku.

Väikeettevõtjate hinnangul oleks reaalne, kui nad saaksid Lümanda vanas vallamajas asuda tegutsema tuleval kevadel-suvel. Nad kinnitavad, et nende idee-ettepanek sobib vana vallamaja kasutuselevõtuks igati ning täidab ka valla seatud tingimused.

Tahame vana vallamaja säilitada, väärtustada, kogukonnale avatuna hoida ning anda siinsele väikeettevõtlusele arenguvõimaluse, toonitavad kohalikud väikeettevõtjad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles