Kristjan Rahu püstitas eraisiku dividendirekordi

Saarte Hääl
Copy
Kristjan Rahu.
Kristjan Rahu. Foto: Jake Farra

Eesti äriajaloo dividendirekord kuulub eelmisel aastal Utilitase kontserni Austraalia investeerimisfondile müünud Kristjan Rahule, kes teenis omanikutulu 34,3 miljonit eurot.

Tegemist on Eesti äriajaloo rekordiga, sest kunagi varem pole eraisikule nii suurt dividendisummat ühel aastal laekunud, kirjutas Äripäev. Varemalt kuulus rekord ravimi- ja meediaärimees Margus Linnamäele, kes 2011. aastal otsustas oma valdusfirmast MM Grupp võtta omanikutulu 20 miljonit eurot. Suurem osa ehk 98% sellest summast laekus Linnamäele.

Esikümnes on veel saarlasest kinnisvaraärimehe Toomas Tooli abikaasa Mari Tool (6.), kes teenis Silvano Fashion Groupist 4,4 miljonit eurot. 30. kohal on tehnikaäris tegutsev Jaan Koppel 1,6 miljoni euroga, 43. kohal Silberautost 1,27 miljonit dividenditulu teeninud Väino Kaldoja, 61. kohal Kaamos Holdingu omanik Kaido Jõeleht enam kui 957 000-eurose dividendituluga ja 78. kohal Ruhnu rikkaim elanik Aivar Tuulberg, kes teenis Vallikraavi Kinnisvarast dividende enam kui 765 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles