JUHTKIRI: Tänamise tänamatu raskus

Saarte Hääl
Copy
Maopeaotsaga kuldvõru
Maopeaotsaga kuldvõru Foto: Marika Mägi

Asjad mitte üksnes ei pea olema õiged, vaid ka paistma õiged.

Kesk-Saaremaalt haruldase kuldvõru leidnud detektoristi juhtumiga on paraku läinud vastupidi – kui seadusepügalates näpuga järge ajada, siis ei ole koos spetsialistiga väärtusliku muistise maapinnast välja piiksutanud detektorimehele tõesti võimalik leiuautasu määrata. Kuid... liiga paljude jaoks ei tundunud see õige. Ja avalik õiglustunne kaldus pigem leidja, mitte riigi poole. I-le pani täpi tõdemus, et raha pole ka leiupaiga edasiseks uurimiseks.

Jah, kõike ei saa mõõta rahaga ja on tegusid, mille jaoks piisavalt heade ja õigete tänusõnade leidmine võib osutuda väga keeruliseks. Aga see ei takista neid otsimast.

Saarte Hääl pidas oluliseks julgustada teemasse sekkuma nii asjast huvitatud kodanikuühendust Sokratese klubi kui ka Saaremaa vallavalitsust, mis on tänaseks päädinud otsustega kullaleiuga seotud uurimistöid rahaliselt toetada. Jaanis Prii ja Andres Sepp pidasid vajalikuks esitada erafondile Vöimalus taotlus kullaleidja premeerimiseks ja tänaseks on ka see otsus tehtud. Tegijaid on tänatud rohkem kui käepigistusega ning uurimistöödeks on rahaline kate olemas. Riik – need oleme meie. Või kuidas see oligi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles