Jumalate rüübe ja traditsiooniline talurahva janukustutaja
Vaata ka videot!

OMA NÜANSS JUURDE: Mare Kallas julgustab mõdutegemisel katsetama. Tema lisas segusse näiteks ingverit.

FOTO: Maanus Masing / Saarte Hääl

„Taar, see on imeline!“ kiidab Laimjala Nooda talu perenaine Mare Kallas, kelle meelest oleks kahel muistsel joogil – taaril ja mõdul  –  aeg meie kõigi toidulaual uuesti koht sisse võtta. 

Tellijale Tellijale

"Taar on seedimisele hea ja seetõttu algavad meie pere hommikud nüüd just sellega,“ kinnitab Mare. Muistsed eestlased tegid taari heinaajal, et janu kustutada. Jahutatud taar on töö kõrvale mõnus ja toitev rüübe, kuid tänapäeval teenimatult varju jäänud.

Lihtne ja väga mõnus

Tagasi üles