Politsei jõulusoov: Kaitstes nõrgemaid, hoiame ka iseennast

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Läinud nädala jooksul vajati politsei abi kokku 103 korral, millest 21 puhul teatati tugeva tuule tõttu teele kukkunud puudest. Politseijaoskonda toimetati nädalaga 19 inimest, kellest kainenema paigutati viis.

Politsei Kuressaare piirkonnavanema Meelis Juhandi sõnul alustati seitse kriminaalmenetlust ja toime pandi 28 väärtegu. Juhtus ka kuus liiklusõnnetust, kuid õnneks mitte inimvigastatutega. „Kahel korral vajati politsei abi lähisuhtevägivalla tõttu,“ nentis Juhandi.
 
Täpsemalt ta ühestki juhtumist ülevaadet seekord aga ei teinud ja keskendus hoopis eesseisvale. „Nimelt on sel aastal tulemas taaskord väga pikk pühadeperiood, mil lähisuhtevägivalla juhtumid võivad mitmekordistuda,“ hoiatas politsei piirkonnavanem.
Seega keskendub politsei sellele, kuidas kannatanuid paremini kaitsta ja abistada ning millised võimalused on vägivallatseja eemaldamiseks sündmuskohalt. 
 
Ta märkis, et sel aastal on fookuses senisest enam viibimiskeelu kehtestamine. „Sealjuures tuleb meeles pidada, et viibimiskeelu kehtestamine on vaid üks võimalikest kannatanu kaitsemeetmetest,“ nentis Juhandi. „Kuigi tegutseme igapäevaselt samade põhimõtete alusel, suhtume pühade ajal erilise kriitilisusega lähisuhtevägivalla juhtumitesse,“ kinnitas ta.
 
Selleks annab politsei kannatanutele alati infomaterjal ohvriabi kriisitelefoni 116 006 kohta ning motiveeritakse kriisitelefonile helistama, vajadusel tehakse kõne kannatanuga koos. Kohe antakse edasi ka teade hädaohus ja esimesel võimalusel teade abivajavast lapsest, kas lasteabitelefonile 116 111 või piirkonna lastekaitse töötajale. „Kaitstes nõrgemaid, hoiame ka iseennast. Rahulikke pühi meile kõigile!“ soovis Meelis Juhandi.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles