TÖÖINIMESE LÕUNA ⟩ Kes võtab kodust kaasa, kes ostab soojaletist ja kes sööb restos?

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
HEAD ISU: Prokurör Rainer Amur eelistab tervislikku toitu, mille ta ise kodust kaasa võtab ja töökohal ära sööb.
HEAD ISU: Prokurör Rainer Amur eelistab tervislikku toitu, mille ta ise kodust kaasa võtab ja töökohal ära sööb. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Päeva keskse toidu võib kaasa võtta kodust, lubada endale päevaprae, rasvase lihapiruka sooja toidu letist või hoopiski söömata jätta.

Tööpäeviti kella ühe paiku avab Lääne ringkonnaprokurör Rainer Amur oma Lossi tänava ametiruumes külmkapiukse ja võtab sealt välja kodust kaasavõetud lõunasöögi. Värvilised juurviljad ja liha paneb ta taldrikule ja asetab selle mikrolaineahju. Soojendatud toidule võtab juurde kastmega toorsalati ja kõrvale joob meega teed. Sööb oma töölaua taga.

Lõunakombed on välja kujunenud ajendatuna mugavusest, tervislikkusest ja aja kokkuhoiust. Need tulid temaga kaasa juba Tallinnast. Prokurör oli kunagi usin kolleegidega koos väljas lõunastaja, kuid mingil hetkel otsustas ta oma kombeid muuta. Põhjuseks see, et pidevalt väljas söömine läks kulukaks ja toit ei olnud väga tervislik. Amur hakkas rohkem sportima ja oma toitumist jälgima. Seega muutusid ka harjumused. Toidud, mida ta sööb, korduvad mõne aja tagant. Road teeb ta hommikul kodus valmis oma kindlate retseptide järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles