Saaremaa suve pikendab tänavu suur Peterburi festival

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
KULTUURIKONTAKTID: (Vasakult) Mihkel Undrest, Anna Jakovleva, Nikita Šubarev, Valentin Elbek, Jevgeni Lukoškov, Tiiu Aro, Madis Kallas, Helle Kahm ja Iisaku katedraali direktor Juri Mudrov.
KULTUURIKONTAKTID: (Vasakult) Mihkel Undrest, Anna Jakovleva, Nikita Šubarev, Valentin Elbek, Jevgeni Lukoškov, Tiiu Aro, Madis Kallas, Helle Kahm ja Iisaku katedraali direktor Juri Mudrov. Foto: Saaremaa vallavalitsus

Nädala alguses külastasid Saaremaa vallavalitsust mitme Sankt-Peterburgi kultuuriasutuse esindajad, kellel on soov teha koostööd kultuuri ja turismi valdkonnas.

Peterburist olid kohale sõitnud Saaremaa kauaaegne sõber, Carl Bulla fondi esimees Valentin Elbek, Ludvig Nobeli fondist Jevgeni Lukoškov ja Anna Jakovleva ning Iisaku katedraali esindav Juri Mudrov.

“Kui Valentin Elbek on seoses Torgus asuva Bulla muuseumiga Saaremaal igasuvine külaline, siis Nobeli fondi esindajate visiit Saaremaale oli esmakordne ja nende vaimustus Saaremaast muljet avaldav,” ütles kohtumisel osalenud abivallavanem Helle Kahm.

Ühe koostööprojektina planeeritakse eeloleval suvel tuua Saaremaale sümfooniaorkestri Tauria kontsert tähistamaks Georg Otsa 100. sünniaastapäeva. Samuti olid Kahmi sõnul arutusel turismiteede avamised bussiliikluse näol ning veel mõned kultuuriprojektid.

Jevgeni Lukoškov ütles raadio Kadile, et kontserdi idee on edasi arenenud ja täna saab rääkida juba plaanist korraldada Saaremaal Peterburi kultuurifestival. “Meil on, mida näidata, ja tundub, et asja vastu võiks olla huvi nii saareelanikel kui ka külastajatel,” sõnas ta.

Lukoškovi sõnul on mõte enne Georg Otsa juubelikontserti läbi viia paaripäevane konverents, kus esineksid Ludvig Nobeli preemia laureaadid. Paljud värvikad sportlased, kosmonaudid ja muude valdkondade inimesed oleks tema sõnul hea meelega valmis tulema Saaremaale ja arutlema Eesti-Vene sõprussuhete üle. Festivali sünni võiks aga ära märkida alleega, mille puud istutaks festivalikülalised.

Praeguse plaani järgi peaks festival esialgse nimega “Peterburi hooaeg Saaremaal” toimuma 13.-15. augustil. Esimesed kaks päeva on mõeldud konverentsile, 15. augustil aga toimub kontsert ja allee rajamine. Üritust täiendab Peterburi Iisaku katedraali korraldatav näitus Saaremaa muuseumis. 

Saaremaa esindajad käisid Peterburis novembris.

Pikemat intervjuud saab kuulata raadio Kadi homses saates “Keskpäev”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles