JUHTKIRI: Maagiline 50 auto piir

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hea uudis on see, et tubli hulk kruusateid saab lähiaastatel mustkatte. Kohalikud elanikud on seda pikisilmi oodanud. Auklikku ja porist koduteed, mis pealekauba lõhub autosid, ei taha ju keegi. Kes on elanud mustkatte saanud kruusatee ääres, teab hästi, kui suur see kontrast on. 

30 kilomeetrit kruusateid ei tundu küll väga suur number, kuid arvestades kilomeetri hinnaks 100 000 eurot, polegi seda nii vähe. Teisalt – ega Saaremaal ülemäära palju kruusateid enam alles olegi. Nii mõnigi neist, näiteks Lõmala kandi rannamaantee, jääb aga kruusateeks ilmselt aegade lõpuni. 

Kuid selles teede mustkatte alla panemise meepotis leidub ka tilk tõrva. Maanteeamet seadis reeglid nagu ikka. Selleks, et tee üleüldse “jutule pääseks”, peab seal sõitma vähemalt 50 autot. Paraku on nii mõnigi tee niisugune, kus ei sõideta seetõttu, et see on katki. Kui ei sõida, ei saa ka loendurisse. Nokk kinni, saba lahti. 

Soovitada saab vaid seda, et mõnikord võiksid ametnikud olukorrale läheneda juhtumipõhiselt, mitte üksnes rangelt numbreid ja ettekirjutusi vaadates. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles