JUHTKIRI: Loeb see, kes loeb!

Saarte Hääl
Copy
Raamatud. Foto on illustreeriv.
Raamatud. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kui mõnel aastal on paistnud, et Saare maakonna keskraamatukogu lugejate arv kuivab aina rohkem kokku, on olukord nüüd hoopis tasapisi paranema hakanud. Ehkki maakonna elanike arv kahaneb, kasvas raamatukogu lugejate hulk aastaga 90 inimese võrra.  Rõõmu teeb see, et nii palju lapsi kui mullu, pole keskraamatukogu lugejate seas olnud juba aastaid. Aastaga 116 last-noort lisaks – see on kõva muutus.

See, kas laps raamatuid loeb, sõltub muidugi suuresti tema vanematest. Kui kirjandushuviliste vanemate näol kodus eeskuju olemas, on üsna tõenäoline, et lapsestki raamatusõber saab. Hea, kui õpetajad ja koolis poiste ja tüdrukute lugemishuvi õhutavad. Mitte üksnes kohustuslikust kirjandusest rääkides. Sest teatavasti on sõnal “kohustuslik” sunduse maik man. Leidub ju ometi nii palju põnevaid raamatuid, mis tänapäeva lastele ja noortele huvi pakuvad. 

Saare maakonna keskraamatukogu pole aga üksnes raamatute laenutamise koht – seal tehakse laste jaoks ja koos lastega mõndagi põnevat. Ning kui lapsel tee juba raamatukokku leitud, küll leiab ta tee ka raamatute juurde. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles